Доступність посилання

ТОП новини

«Зі звільненням Льовочкіна ми бачимо перемогу силового сценарію» – Гарань


Олексій Гарань
Олексій Гарань
Звільнення голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна може свідчити про перемогу силового сценарію і початок розколу владних еліт, вважає політолог Олексій Гарань.

«Зважаючи на витоки інформації, які були, і в контексті того, що відбувається в Україні, як-от неконституційне ухвалення законів з порушенням Конституції, ми можемо припустити, що гору взяли прибічники силового сценарію: Клюєв, можливо, Медведчук», – вважає експерт.

Сергій Льовочкін начебто обстоював більш компромісні, більш м’які сценарії розвитку, і те, що його звільнили, для нього на краще, адже влада «підставляється під потенційні санкції», зауважив Олексій Гарань.

Радіо Свобода звернулося з проханням прокоментувати відставку Сергія Льовочкіна також до керівника головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Дениса Іванеско.

Він відповів: «Без коментарів» – і пообіцяв у понеділок, 20 січня, відповісти на запитання, чи залишається сам далі працювати на своїй посаді.

У п’ятницю президент Віктор Янукович підписав указ про звільнення Сергія Льовочкіна з посади голови своєї адміністрації, повідомив сайт голови держави.

Ніякої мотивації звільнення в указі не наведено.
XS
SM
MD
LG