Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: Янукович повинен особисто брати участь у переговорах


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Президент Віктор Янукович має особисто взяти участь у переговорах із врегулювання кризи в Україні і відповідати за кожен крок домовленостей, заявляє лідер УДАРу Віталій Кличко.

Янукович повинен ухвалити таке рішення, якщо справді налаштований на розв’язання політичної кризи, а не на імітацію процесу і затягування часу, каже Кличко.

«Тому виглядає дивним вести переговори з Андрієм Клюєвим, якого Янукович призначив головою робочої групи для вирішення політичної кризи. Бо саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада й побиття студентів, за що так ніхто і не був покараний», – цитує Кличка сайт УДАРу.

«Є сенс вести переговори лише з тими, хто ухвалює рішення і несе відповідальність за їх виконання. Тому з боку влади в переговорах обов’язково має брати участь президент Янукович», – наголосив лідер УДАРу.

За його словами, вчора Янукович пообіцяв розпочати переговори щодо виходу з політичної кризи. «Дуже важливо, щоб ці переговори мали реальний результат. Бо це – єдиний спосіб вийти з протистояння без ескалації конфлікту. Якщо влада знову порушить слово, ескалація ситуації неминуча», – сказав Кличко.

19 січня президент України Віктор Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки й оборони Андрію Клюєву створити робочу групу за участі представників Кабінету міністрів та адміністрації президента для розгляду питань з урегулювання політичної кризи.

Янукович доручив провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня.

19 січня близько 15:00 розпочалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями на вулиці Грушевського в центрі Києва після того, як радикально налаштовані мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG