Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не прийшла на переговори зі владою – Герман


На Грушевського в Києві триває протистояння, 20 січня 2014 року
На Грушевського в Києві триває протистояння, 20 січня 2014 року
Представники опозиційних фракцій наразі не прийшли на переговори про врегулювання політичної кризи до секретаря РНБО Андрія Клюєва, якому доручив представляти владу на цих переговорах президент Віктор Янукович. Про це заявила Радіо Свобода депутат-регіонал та радник президента Ганна Герман.

«Півгодини тому я зустрічалася з Клюєвим. Він та учасники робочої групи досі чекають, що до них прийдуть представники опозиції. Перший крок переговорів – це узгодження позицій. Але для цього треба сісти за стіл переговорів. На жаль, Майдан досі нікого на них не делегував», – заявила вона.

Герман вважає, що головною темою переговорів має бути припинення силового протистояння між мітингувальниками і правоохоронцями. За її словами, в тому, що відбувається в Києві на вулиці Грушевського, є провина парламентської опозиції.

«Вони не повинні були розбуркувати людей, та ще й на свято Водохреща. А вони розбуркали, а самі чкурнули в кущі», – обурюється Ганна Герман.

Вона припускає, що переговори щодо врегулюванні політичної кризи можуть розпочатися завтра або найраніше – сьогодні вночі.

На цей час ВО «Батьківщина» доручило брати участь у переговорах Олександрові Турчинову, партії УДАР та «Свобода» ще проводять наради, щоб визначити своїх представників.

Раніше лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що владу в переговорах повинен представляти Віктор Янукович, а не Андрій Клюєв, який, на переконання Кличка, причетний до інших випадків застосування сили до мітингувальників – 30 листопада та 1 грудня минулого року.
XS
SM
MD
LG