Доступність посилання

ТОП новини

У Парламентській асамблеї ОБСЄ закликали до спокою і діалогу в Україні


Президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європи Бранко Кривокапич закликав сьогодні до спокою в Україні й до діалогу і стриманості сторін протистояння.

Як мовиться в його заяві, керівники України мають знайти спосіб залагодити політичні суперечки і дати відповідь на невдоволення громадськості шляхом діалогу і в межах демократично обраних інституцій.

Він висловив сподівання, що планована зустріч представників влади і опозиції стане конструктивним кроком до вирішення нинішньої ситуації.

У Києві, де сьогодні тривало протистояння на вулиці Грушевського між радикальними демонстрантами та бійцями «Беркута» і внутрішніх військ, увечері почалася зустріч на тему врегулювання політичної кризи з участю від опозиції Юрія Луценка (об’єднання «Майдан»), Руслана Кошулинського (партія «Свобода»), Віталія Ковальчука (партія УДАР) та Олександра Турчинова (партія «Батьківщина»), а від влади Андрія Клюєва (секретаря РНБО), Олени Лукаш (міністра юстиції) і Андрія Портнова (радника президента).

Депутат-регіонал, позаштатний радник президента Ганна Герман назвала цю зустріч переговорами про врегулювання кризи, Юрій Луценко – лише попередніми консультаціями між владою, опозицією та громадськістю щодо організації таких переговорів. Опозиція наполягає, що в самих переговорах має взяти участь особисто президент Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG