Доступність посилання

ТОП новини

Ігор Луценко не виключає, що його могли викрасти правоохоронці


Ігор Луценко, архівна фотографія
Ігор Луценко, архівна фотографія
Громадський активіст Ігор Луценко не виключає, що його викрали правоохоронці. Про це він заявив під час спілкування з журналістами в одній із київських клінік, де нині перебуває.

«Ці люди професійно займаються побиттям. Це не правоохоронці у тому сенсі, що вони не на роботі. Це однозначно стиль міліціонерів. Це люди, які фактично проводили з нами допити», – заявив він.

За словами Луценка, у нього, зокрема, випитували, як функціонує Всеукраїнське обʼєднання «Майдан».

Активіст також назвав викрадачів «ідейними», які, за його словами, «вважають майданівців реальними ворогами».

Ігор Луценко розповів, що в ніч на 21 січня його привезли в гараж у невідомому для нього населеному пункті і там побили. «У мене вибито передній зуб, пошкоджено нижній зуб, струс мозку», – сказав він.


Відео Hromadske.tv

Водночас, за словами Луценка, Юрія Вербицького (чоловіка, якого викрали разом із активістом) побили значно сильніше. Де Вербицький зараз, Ігор Луценко не знає.

«Я не втікав, мене просто з цього гаража завантажили у машину і вивезли десь у Бориспільський район. Просто посеред поля залишили. Після цього мені довелося десь півтора кілометра пройти, поки я знайшов людей», – додав він.

Раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Ігоря Луценка серед осіб, затриманих правоохоронцями, немає. Міліція відкрила за фактом його зникнення кримінальне провадження. Своє власне провадження відкривала і уповноважена з прав людини Валерія Лутковська.

Правоохоронці останню заяву Луценка поки не коментували.
XS
SM
MD
LG