Доступність посилання

ТОП новини

Азаров називав демонстрантів у центрі Києва злочинцями і терористами


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров назвав протестувальників у центрі Києва «терористами» і «організованими праворадикальними бойовиками».

«Організовані ультраправі бойовики і радикальна частина учасників Майдану вчинили у центрі Києва масові заворушення. Напади на працівників правоохоронних органів із застосуванням холодної зброї і запалювальних сумішей, підпали автомашин і будівель, терор і мародерство, незаконне захоплення людей, самосуди, провокації – ось арсенал їх дій, які побачив весь світ. Цинізм і аморальність терористів дійшли до того, що вони кидають «коктейлі Молотова» в живих людей, і молоді хлопці – теж наші діти – спалахують вогнем! Всі бачили ці кадри, весь світ їх бачив», – сказав Азаров.

«Сьогодні вночі терористи з Майдану вдиралися до готелів, захопили кількадесят громадян, яких вони вважають своїми опонентами і жорстоко їх побили. Таким чином, вони погрожують життю взагалі будь-якого громадянина, на власний розсуд визначаючи ворогів», – додав прем’єр.

Азаров наголосив, що учасників заворушень не можна назвати мирними протестувальниками і мітингувальниками. «Це злочинці, які мають відповісти за свої дії», – сказав прем’єр, відкриваючи засідання уряду.

«Як прем’єр-міністр України я офіційно заявляю, що жертви, які, на жаль, вже є, на совісті та відповідальності організаторів і певних учасників масових безладів», – додав Азаров.

Прем’єр вимагає від правоохоронних органів розслідувати смертельний випадок на Грушевського. Він висловив переконання, що міліція не причетна до цього вбивства. «Обвинувачення на адресу правоохоронних органів взагалі безпідставні, оскільки на Грушевського у них взагалі немає вогнепальної зброї», – сказав голова уряду.

За словами Азарова, міліція застосовує лише засоби стримування.

Він також заявив, що влада не допустить анархії й розколу в країні. «Вся країна живе нормальним життям. Люди вже зрозуміли, що влада діє виключно в їхніх інтересах», – сказав Азаров.

Прем’єр закликав опозиціонерів визначитися, чи вони підтримують «екстремістів», і якщо так, то взяти на себе відповідальність за їхні дії. Готовий співпрацювати з тими політиками, які не дестабілізують ситуацію в Україні.

Сьогодні близько 8:00 бійці спецзагону міліції «Беркут» перейшли в наступ на позиції учасників акції протесту. Затримані десятки людей, протягом останньої доби загинули щонайменше троє протестувальників.
XS
SM
MD
LG