Доступність посилання

ТОП новини

Юрія Вербицького вбили, бо він український патріот – племінниця


Юрій Вербицький
Юрій Вербицький
Юрія Вербицького, викраденого з лікарні після отриманих у сутичках травм, убили тому, «що він українець», сказала Радіо Свобода племінниця загиблого Оксана Вербицька.

«Він помер тому, що був українцем… щирим!» – сказала вона.

За її словами, вона та її рідні не розуміють, із яких інших причин Юрія Вербицького могли викрасти з лікарні й «таке зробити».

«Він поїхав на Майдан, щоб підтримати мирний протест, щоб сказати своє слово. Він був науковцем, сейсмологом, він дуже любив гори. Він завжди був готовий допомогти іншим», – розповіла Оксана Вербицька.

«Ми шоковані. Ми не розуміємо, що це за люди, які готові так жорстоко розправлятися з мирними людьми, з людьми, які мають свою власну думку й намагаються у мирний спосіб цю думку продемонструвати. Ми сподіваємося, що смерть рідної нам людини змінить мислення, змінить щось у голові та серці бодай кільком людям», – сказала племінниця убитого.

Активіст Євромайдану Ігор Луценко, якого викрали з лікарні разом з Юрієм Вербицьким, залишився живим. Він розповів, що викрадачі вивезли їх до лісу поблизу Києва, де били та погрожували. «Вони щиро вірять, що люди, які є на Майдані, заслуговують на покарання», – сказав Ігор Луценко. Він також звертав увагу, що Юрій Вербицький – львів’янин, а отже, викрадачі могли сприймати його як «бандерівця».
XS
SM
MD
LG