Доступність посилання

ТОП новини

Надзвичайний стан на позачерговій сесії не розглядатимуть – Рибак


На позачерговій сесії парламенту 28 січня питання про можливість запровадження в країні надзвичайного стану не розглядатиметься, заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак. В інтерв’ю телеканалу «Рада» спікер наголосив, що на порядку денному – питання вирішення політичної кризи в Україні мирним шляхом.

«Ситуація… дуже непроста, будуть розглядатися шляхи розв’язання політичної кризи в Україні мирним шляхом», – цитує Рибака сайт парламенту.

Спікер наголосив, що жодні документи щодо запровадження надзвичайного стану в Україні «ніде не розглядалися, вони не готуються, і це питання на позачерговій сесії не розглядатиметься».

За словами Рибака, пропонується, що на позачерговій сесії депутати – представники усіх політичних сил, а також позафракційні обміняються думками щодо шляхів вирішення гострих питань. Також, сказав він, необхідно заслухати пропозиції парламентаріїв стосовно першочергових питань, які необхідно розглянути на плановій сесії, яка розпочнеться 4 лютого.

Серед питань, які піднімаються опозицією, сказав Рибак, є питання про відповідальність і відставку уряду. «Ми повинні визначитися на Погоджувальній раді і розглянути це питання відповідно до закону», – заявив Рибак, додавши, що це можливо зробити починаючи з 4 лютого.

Торкаючись вимог опозиції щодо припинення репресій проти учасників протестних акцій, голова Верховної Ради нагадав, що до закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань та покарань осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» були внесені поправки, «які дозволяють амністувати активістів, що нині перебувають за ґратами».

Стосовно вимог опозиції про проведення дострокових виборів президента, парламенту, органів місцевого самоврядування, Рибак наголосив, що для цього потрібно розглядати питання щодо внесення відповідних змін до виборчого законодавства.

Рибак також зазначив: якщо в депутатів є зауваження до змісту «законів 16 січня», вони повинні підготувати відповідні зміни до будь-якого з них, і парламент їх розгляне. «Іншого законного шляху на сьогоднішній день немає», – заявив він.

Вчора після зустрічі з президентом Рибак заявив, що скликає позачергову сесію парламенту на 28 січня.
XS
SM
MD
LG