Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція готова продовжити переговори для врегулювання кризи – Штаб національного спротиву


Опозиція готова продовжити переговори для запобігання подальшій ескалації та кровопролиттю, для врегулювання кризи, збереження єдності країни, заявляє Штаб національного спротиву. У заяві зазначено, що таке рішення ухвалене, «незважаючи на курс влади на зрив переговорів і введення надзвичайного стану».

У Штабі наголосили, що за останню добу Майдан загалом дотримується перемир'я і затишшя, але «терпіння розгніваних глухотою влади людей може перерватися в будь-який момент». Водночас у заяві зазначається, що влада намагається зірвати переговори шляхом звинувачення опозиції в захопленні будівель Міністерства юстиції.

«Наразі в приміщенні Міністерства протестувальники відсутні», – наголошують у Штабі.

У заяві наголошується, що протягом останньої доби «правоохоронці спільно з організованими бандформуваннями, «тітушками», із застосуванням грубої сили і зброї розігнали мирні протести громадян у Запоріжжі, Дніпропетровську, Черкасах, Сумах».

«Кількість постраждалих становить сотні осіб. Так звані правоохоронні органи спільними зусиллями з бандитами продовжують викрадати людей... Тривають незаконні масові арешти, облави, захоплення заручників. Не припиняються переслідування журналістів та перешкоджання їхній професійній діяльності», – наголошують у Штабі.

Під час переговорів 25 січня президент України Віктор Янукович запропонував голові фракції «Батьківщина» Арсенію Яценюку посади прем'єр-міністра, лідеру партії УДАР Віталію Кличку – посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Президент України Віктор Янукович також погодився на зміну Конституції і сказав, що готовий створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки.
XS
SM
MD
LG