Доступність посилання

ТОП новини

В МВС попередили про відповідальність за незаконні збройні формування


Міністерство внутрішніх справ нагадало сьогодні, що створення воєнізованих або збройних формувань та участь у їхній діяльності передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років, а керівництво ними – позбавлення волі на строк до десяти років.

МВС закликає організаторів та учасників незаконних воєнізованих формувань припинити протиправну діяльність, мовиться у заяві міністерства.

Таким чином в МВС прокоментували повідомлення в засобах інформації, що на Євромайдані створене формування під назвою Національна гвардія. Мітингувальники, які до неї вступили, нібито вже прийняли присягу не українському народові, а українській нації, а до складу цього незаконного формування увійшли представники Самооборони Майдану, козаки та «Правий сектор», повідомили в МВС.

Сьогодні про створення на Євромайдані Національної гвардії повідомляв телевізійний «5-й канал». За цим повідомленням, прийматимуть до неї всіх охочих, хто складе «обітницю українській нації», яка, на думку організаторів, «важливіша за присягу українському народові».

XS
SM
MD
LG