Доступність посилання

ТОП новини

Єврочиновник припустив можливість санкцій щодо чільників України в разі нового насильства


Анрі Малосс (3-й п) разом із Русланою ходив 21 січня 2014 року протестувати на підтримку євроінтеграції України під будівлю Європарламенту у Брюсселі, але поліція не пропустила їх
Анрі Малосс (3-й п) разом із Русланою ходив 21 січня 2014 року протестувати на підтримку євроінтеграції України під будівлю Європарламенту у Брюсселі, але поліція не пропустила їх
Президент Європейського економічного і соціального комітету (дорадчого органу ЄС) Анрі Малосс, який перебуває в Києві, заявив сьогодні, що влада України має знати: якщо вона продовжуватиме репресії, то Європа може впровадити проти неї санкції.

Виступаючи у штабі національного спротиву, він заявив, що в Європейському союзі дедалі більше політиків розуміють, що саме запровадження санкцій може стати дієвим важелем для того, щоб зупинити насильство в Україні.

У ЄС не хочуть втручатися у внутрішні справи України, але не можуть залишати без уваги випадки порушення прав людини, що почастішали, заявив Малосс. На його думку, дуже легко можна визначити відповідальних за здійснення насильства проти мирних мітингувальників. При цьому він нагадав: у Євросоюзі знають, що багато українських чиновників тримають свої активи в європейських банках.

Ситуація змінюється, і ідея щодо запровадження санкцій нині активно обговорюється в Європейському союзі, заявив Анрі Малосс.

Він і раніше заявляв, що підтримує ідею санкцій, за його словами, на «насильницький режим України».

Європейський економічний і соціальний комітет, який він очолює, є в Євросоюзі дорадчим органом, що складається з представників об’єднань працедавців, профспілок та інших сторін і сам ніяких питань не вирішує, але подає свою думку органам ЄС.

Офіційні чинники ЄС наразі виключають можливість санкцій щодо українських чільників, яких можуть бути причетними до застосування насильства, але останнім часом лунають голоси, що, якщо насильство триватиме, в майбутньому під санкції все ж можуть потрапити винні з обох сторін.
XS
SM
MD
LG