Доступність посилання

ТОП новини

Дмитро Булатов пообіцяв далі боротися за демократію – речниця лікарні


Дмитро Булатов в авті «швидкої допомоги» після прибуття на летовище Вільнюса, 2 лютого 2014 року
Дмитро Булатов в авті «швидкої допомоги» після прибуття на летовище Вільнюса, 2 лютого 2014 року
Активіст Автомайдану Дмитро Булатов, який після викрадення й тортур нині лікується у столиці Литви Вільнюсі, просить передати, що хоча фізично він почувається майже знищеним, та його дух лишається незламним, повідомила сьогодні речниця лікарні, де перебуває активіст.

«Як тільки він зможе, він знову продовжить свій шлях, продовжить почату ним роботу і боротиметься за демократію в Україні», – передала слова активіста речниця Республіканської університетської лікарні у Вільнюсі Аґне Іґнатавічене в інтерв’ю агентству Reuters.

Тим часом у Києві в Міністерстві внутрішніх справ нагадали сьогодні, що наданий судом Булатову дозвіл на лікування за кордоном не означає закриття кримінальних проваджень щодо нього, які розслідуються далі – і те, в якому він фігурує як потерпілий за фактом його викрадення, й інше, в якому він підозрюваний в організації масових заворушень.

Учора Булатов виїхав із України на лікування у Вільнюсі, де вже лікуються потерпілі під час останніх подій в Україні після того, як Литва висловила готовність прийняти їх.

Один із лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, про якого понад тиждень не було ніяких звісток, знайшовся понівеченим 30 січня. Медичну допомогу йому надавали у приватній лікарні в Києві. Водночас Булатов є підозрюваним в організації масових заворушень.

Правозахисна організація Amnesty International назвала викрадення і катування Дмитра Булатова варварським злочином і закликала владу України розслідувати цей злочин і покарати винних.
XS
SM
MD
LG