Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні правозахисники закликали розслідувати варварське викрадення Булатова


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала сьогодні варварським актом викрадення й тортури одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова й закликала негайно розслідувати цю справу і притягти винних до відповідальності.

При цьому директор програм Європи й Середньої Азії Amnesty International Джон Далг’юзен звернув увагу, що ця «жахлива історія» не єдина, що сталася з активістами Євромайдану в Україні. Він наголосив, що були повідомлення про низку інших схожих справ, серед яких справа Юрія Вербицького, який не пережив влаштованих йому тортур.

За його словами, дуже важко знайти вихід із нинішньої кризи в Україні, коли стаються такі жахливі зловживання щодо організаторів протестів. «Влада має дати твердий сигнал тим, хто вчинив ці жахливі акти насильства, що вони не лишаться непокараними і будуть притягнені до відповідальності», – наголосив чільний представник Amnesty International.

У Києві міліція відкрила сьогодні кримінальне провадження за фактом викрадення активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

При цьому серед версій того, що сталося, розглядають і викрадення для отримання грошових коштів, і інсценування викрадення з метою вчинення провокацій, які б викликали в суспільстві негативний резонанс, повідомили в міліції.

А на сайті МВС тим часом розміщена інформація, що Дмитро Булатов оголошений у розшук за звинуваченням за статтею Кримінального кодексу про масові заворушення», і йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сам Булатов перебуває в лікарні під вартою з народних депутатів. Він знайшовся вчора, через тиждень після зникнення, живим, але зі слідами тортур і катувань. За повідомленнями, викрадачі домагалися таким чином вибити з нього інформацію, зокрема, про шляхи фінансування Автомайдану.
XS
SM
MD
LG