Доступність посилання

ТОП новини

На Народному вічі закликали записуватись до Самооборони, вивішувати прапори і страйкувати


Десяте Народне віче, 9 лютого 2014 року
Десяте Народне віче, 9 лютого 2014 року
Київ – 13 лютого відбудеться всеукраїнський страйк – про це під час десятого Народного віча оголосив Віталій Кличко. Він закликав людей у цей день об 11-й годині зібратися біля будівель органів влади. Окрім того, опозиціонери закликали чоловіків активно записуватись до лав Самооборони Майдану у своїх містах і районах. Сила Майдану у його стійкості, і він повинен вистояти до перемоги, вкотре нагадали вони.

«Записуйтесь в загони Самооборони по всій країні» – саме цей заклик найчастіше лунав із уст політиків і активістів під час десятого Народного віча на столичному майдані Незалежності 9 лютого.

Самооборона Майдану – це гвардія, яку влада боїться у першу чергу. І ця гвардія має бути скрізь
Олександр Турчинов
«Самооборона Майдану – це гвардія, яку влада боїться у першу чергу. І ця гвардія має бути скрізь. Штаб національного спротиву доручив створювати загони у всіх районах та містах, щоб захистити людей від бандитів, захистити майно, життя людей, Україну та наш конституційний лад. У Києві ночами палають машини наших активістів, у регіонах і у столиці вбивають, викрадають людей. Хто захистить громадян? Міліція? Може, «Беркут»? Нас можемо захистити тільки ми самі», – наголосив координатор Штабу національного спротиву Олександр Турчинов.

Десяте Народне віче на Євромайдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:21 0:00

Кличко хоче подискутувати з Януковичем на Майдані

Окрім запису до загонів Самооборони Майдану, які повинні з’явитися в кожному місті чи районі, лідер партії УДАР Віталій Кличко закликав українців вивісити національні прапори та долучитись до всеукраїнського страйку 13 лютого.

Акція «Не бійся! Ти – українець!» стає масовою. Нас підтримують дипломати, по областях міліція переходить на бік народу
Віталій Кличко
«Акція «Не бійся! Ти – українець!» стає масовою. Нас підтримують дипломати, по областях міліція переходить на бік народу. Щоб показати, що нас мільйони – давайте вивісимо прапори України, стрічки і покажемо, що ми підтримуємо майбутнє України і за це боремося. Влада довела країну до економічної катастрофи. Відповісти на такі дії може лише всеукраїнський страйк. Він має пройти масово. 13 лютого об 11:00 кожен з вас має на одну годину вийти на вулицю, під ОДА, з прапорами…» – закликав лідер УДАРу.

Також Віталій Кличко заявив, що погоджується на пропозицію Віктора Януковича провести дебати, – і покликав президента подискутувати на Майдані.

«Янукович запропонував мені провести дебати. Я без вагань відповів йому «так», але хочу покликати його сюди, на Майдан – хай почує дебати з людьми, що вони думають», – сказав він.

Наступна мобілізація Майдану під час сесії Верховної Ради – Тягнибок

Сила Майдану в його єдності, стійкості, і наполегливості, нагадували під час віча політики. Відтак кожен повинен бути готовим в будь-який момент мобілізуватися і прийти на Майдан. Майдан повинен зібратися, і коли відкриється наступна сесія Верховної Ради, щоб вимагати повернення до Конституції 2004 року.

«Коли відкриється наступна сесія Верховної Ради, в от такій кількості ми маємо бути там, щоб змінити систему. Щоб повернути Конституцію 2004 року. Ми будемо підтримувати це спільне рішення про повернення до Конституції. Вона була незаконно скасована. А далі – шлях на перезавантаження, на вибори, на іншого президента і парламент», – сказав лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

Свою підтримку Майдан висловив і опозиційному російському телеканалові «Дождь», який нині під загрозою закриття. Активісти влаштували флеш-моб, розкривши свої парасольки і пройшовши під час віча через весь Майдан.

Євромайдан підтримав російський телеканал «Дождь»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:15 0:00

Тим часом музиканти польського гурту «Тарака» виконали пісню «Подай руку Україні» і оголосили про запис однойменного альбому, кошти з реалізації якого підуть сім’ям постраждалих активістів Майдану.
  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG