Доступність посилання

ТОП новини

Рада з прав людини президента Росії попросила розібратися з видворенням із України її члена


Андрій Юров під час перебування в Києві 3 грудня 2013 року
Андрій Юров під час перебування в Києві 3 грудня 2013 року
Рада з прав людини при президентові Росії направила сьогодні офіційного листа до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з проханням з’ясувати обставини з забороною на в’їзд до України членові цієї ради, правозахисникові Андрію Юрову, повідомив голова ради Михайло Федотов.

За його словами, рада також попросила міністра вжити заходів, щоб урегулювати ситуацію й не допустити її на майбутнє.

Про план надіслати таке звернення до МЗС Росії й до посольства України в Москві з цього ж приводу заявляв і уповноважений із прав людини в Росії Володимир Лукін.

Сам Андрій Юров заявив сьогодні Радіо Свобода: «Я нічого, на мій погляд, не здійснював узагалі протиправного в Україні, ба більше, моя правозахисна діяльність має не політичний характер, вона має бути прийнятною в будь-якій державі, яка збирається дотримуватися прав людини. Права людини не обмежуються кордонами, суверенітетами, територіями, це турбота всієї міжнародної спільноти».

Учора вранці російського правозахисника, члена Ради з прав людини при президентові Росії, експерта Ради Європи Андрія Юрова не впустили в Україну – на летовищі Бориспіль йому повідомили, що в’їзд йому заборонений, без пояснень причин, відібрали документи і посадили на зворотній літак до Москви, повідомляла спільнота «Євромайдан SOS».

Юров мав відвідати східні регіони України на запрошення ініціативи «Євромайдан SOS», щоб здійснити моніторинг дотримання прав людини, а також узяти участь у міжнародній конференції в Києві та зустрітися з представниками уповноваженого з прав людини Верховної Ради України.
XS
SM
MD
LG