Доступність посилання

ТОП новини

Хто винен?


15-річного львів’янина Назара Держила, який постраждав 6 лютого від вибуху в Будинку профспілок у Києві, уже рятують польські медики. У Вроцлаві спокійніше почуваються його батьки, бо їхню дитину не лише лікують, але й не арештують. Лікарі обіцяють, що хлопчина буде бачити. Він отримав опіки очей, поранення на обличчі.

21-річний Роман Дзівінський із Кам’янка-Буського району Львівщини. Він чекає, що і його от-от повезуть у Європу. Проти нього порушена кримінальна справа, вже приїжджали у лікарню слідчі, але активісти і політики не дозволять його арештувати. Батьки у розпачі від стану сина – немає кисті лівої руки, ампутовані три пальці на правій, а ще обличчя, очі, зір… Батьки бояться, що можуть арештувати сина… Хлопцеві невідомий чоловік передав пакунок з написом «Ліки», який і вибухнув у Будинку профспілок.

Сьогодні теж у розпачі сотні матерів і татів, дружин і дітей, чиїх рідних побили, катували, кинули у слідчі ізолятори. Скільки постраждало українців годі назвати достеменні цифри, не кажучи про те, що є вбиті і закатовані. Як жити багатьом молодим людям з інвалідністю далі? Люди зникають, їх викрадають, катують, порушують кримінальні справи, хто за це відповість?

Нині виникає запитання у багатьох, а хто ж винен? Люди називають різні імена винуватців. Очевидно, що винні всі і корені цієї вини сягають глибше, десь у площині відповідальності кожного в країні Україна.

Винні всі від помаранчевих очільників, винен президент Янукович, який мав би відповісти лише за себе, винен міністр Захарченко, далі цей список можна продовжити, винні «беркутівці»… Кожен мав би відповісти лише за себе. Винуватцем у цьому є і відсутність свободи слова і безвідповідальність багатьох українців, які голосували за гроші чи інші подачки, а не за власним переконанням. Винні і ті, хто маніпулює людьми, протиставить сьогодні народ у народі.

Хто винен? Що робити? Це найскладніші запитання… Але відповісти на них доведеться, бо іншого шляху до очищення немає…

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
XS
SM
MD
LG