Доступність посилання

ТОП новини

Мітингувальники передали КМДА представнику ОБСЄ, а він – Макеєнку


Мітингувальники пішли з КМДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:50 0:00
Мітингувальники залишили будівлю КМДА. Відповідний акт перед входом до приміщення підписав комендант адміністрації Руслан Андрійко та представник ОБСЄ, посол Швейцарії в Україні Крістіан Шоненберг. Мітингувальники, що перебували в будівлі тепер житимуть в Жовтневому палаці.

«Ми розчаровані, але тримаємся. Ми маємо взяти себе в кулак і продовжити боротьбу, як би це важко не було, – заявив Андрійко. – Тепер в КМДА працюватимуть чиновники, а жоден нелегітимний депутат сюди не зайде. Міліція також сюди не заходитиме. Це демілітаризована зона, сюди не мають права заходити ані міліція, ані «Беркут».

Оразу після підписання акту до будівлі зайшов голова КМДА Володимир Макеєнко. Мітингувальники зустріли його криками «Геть гауляйтера». В сесійній залі Київради він з послом Швейцарії підписав протокол про передачу будівлі групою міжнародних спостерігачів, серед яких також посли Казахстану та Норвегії, представникам КДМА та Київради. Одразу після підписання документу Макеєнко заявив, що немає жодних, ані моральних, ані матеріальних, претензій до учасників акцій протесту.

«Тут немає ніяких збитків. Це приміщення належить київській громаді, – сказав Макеєнко. – Тут були кияни, тут були громадяни України. Ніяких претензій ні до кого нема. Уже стоїть черга компаній-спонсорів, які готові провести тут ремонти власним коштом».

Наразі частина мітингувальників продовжує виносити з приміщення власні речі. Активісти Євромайдану два з половиною місяці утримували будівлю Київської міськдержадміністрації.
XS
SM
MD
LG