Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає закрити всі справи проти активістів Євромайдану


Верховний представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон закликає українську владу закрити всі кримінальні справи проти активістів Євромайдану. Про це йдеться у її заяві.

«Я закликаю українську владу закрити усі кримінальні справи, включно із тими, хто зараз перебуває під домашнім арештом. Я сподіваюся, що це станеться без затягувань, щоб спростити політичний діалог у парламенті наступного тижня», – зазначила Катрін Аштон.

Аштон привітала звільнення протестувальниками будівлі КМДА. «Це важливий крок і я вітаю роль, яку у цьому зіграв голова ОБСЄ», – зазначила Катрін Аштон.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також привітав звільнення протестувальниками приміщення КМДА. Про це він написав у своєму Twitter.


Сьогодні зранку активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА, раніше вони частково розблокували проїзд транспорту вулицею Грушевського, яка в другій половині січня була центром силового протистояння між силами безпеки і демонстрантами.

Євромайдан дав генеральному прокурору Віктору Пшонці кілька годин на закриття кримінальних справ проти двох тисяч активістів. Якщо цього не станеться, активісти обіцяють повернути КМДА і захоплювати нові будівлі.
XS
SM
MD
LG