Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійські ігри: Україна знову без нових медалей


На зимових Олімпійських іграх у російському Сочі українські спортсмени не здобули сьогодні нових медалей. Біатлоністки, на яких були сподівання, не показали медальних результатів у масовому старті на 12,5 км: Олена Підгрушна прийшла до фінішу 8-ю, Валя Семеренко 13-ю, Віта Семеренко 17-ю і Юлія Джима 23-ю. Золоту медаль завоювала білоруска Дар’я Домрачева – це вже третє її золото на нинішніх іграх, що серед біатлоністок сталося вперше. Срібну медаль отримала чешка Ґабріела Соукалова, бронзову – норвежка Тіріль Еркхоф.

Серед фристайлістів, які змагалися в акробатиці, представники України теж не здобули медалей: Олександр Абраменко в загальному заліку виявився 6-м, Микола Пуздерко 20-м. Золото в білоруса Антона Кушніра, срібло в австралійця Дейвіда Морріса, а бронзу має китаєць Цзя Цзун’ян.

У змаганні бобслеїстів на двійках золото в екіпажу з Росії, срібло має Швейцарія і бронзу отримали США.

Пари фігуристів, які змагалися у вільному танці, закінчили виступи з золотом у пари зі США, сріблом – Канади і бронзи – Росії.

Стрибуни з трампліна в командному старті принесли медалі командам Німеччини (золото), Австрії (срібло) і Японії (бронзу).

У неофіційному командному медальному заліку перед, як і попередніми днями, веде Німеччина: в її спортсменів 8 золотих, 3 срібні і 2 бронзові медалі, разом 13. На друге місце за останні дні різко піднялася Росія (5+7+6=18). Далі в першу десятку також увійшли Нідерланди (5+5+7=17), США (5+4+9=18), Норвегія (5+3+7=15), Швейцарія (5+2+1=8), Білорусь (5+0+1=6), Канада (4+7+4=15), Польща (4+0+0=4) і Китай (3+2+1=6). Україна з однією бронзою Віти Семеренко, як і раніше, на останніх медальних місцях – разом із Казахстаном вона поділяє 25–26-е місця.

Завтра у змагання за медалі вийде українська слаломістка Богдана Мацьоцька (велетенський слалом) і лижник-двоборець Віктор Пасічник (великий трамплін / 10 км методом Гундерсена). Ковзанярка Софія Власова почне відбіркові забіги у шорт-треку на 1000 м.

Загалом завтра мають розіграти сім комплектів медалей.
XS
SM
MD
LG