Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи: влада України розгоном Майдану переходить червону лінію, вихід має знайти парламент


Майдан Незалежності. Наступ силовиків. Водомет
Майдан Незалежності. Наступ силовиків. Водомет
Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи у справах України Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін нагадали сьогодні українській владі у відповідь на поновлення насильства в Києві: намагання силою звільнити майдан Незалежності стане переходом однієї з червоних ліній, визначених у січневій резолюції ПАРЄ.

Співдоповідачі, які якраз сьогодні прибули до Києва з запланованим раніше чотириденним візитом, висловили крайнє занепокоєння насильством і закликали сторони утримуватися від кроків, що далі загострили б ситуацію.

А генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн заявив сьогодні ж, що Верховна Рада мала б провести серйозне обговорення того, як покласти край кризі в Україні.

Рада Європи готова допомогти України в цьому порадами своїх юридичних і конституційних експертів, заявив він.

Генсекретар Ради Європи також рішуче засудив нове насильство в Києві, що призвело до загибелі людей, і закликав усі політичні сили в Україні діяти відповідально й утримуватися від подальшого насильства, мовиться в його заяві.

Парламентська асамблея Ради Європи наприкінці минулого місяця ухвалила резолюцію про функціонування демократичних інституцій в Україні, в якій, серед іншого, попередила: якщо в Україні не припиниться насильство та порушення прав людини, українську делегацію навесні можуть позбавити права голосу в ПАРЄ.
XS
SM
MD
LG