Доступність посилання

ТОП новини

Янукович ініціює дострокові президентські вибори


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє, що ініціює дострокові президентські вибори. Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті глави держави.

Крім того, за словами Януковича, він ініціює повернення до Конституції 2004 року з перерозподілом повноважень у бік парламентської республіки і закликає до початку процедури формування уряду національної довіри.

«У ці трагічні дні, коли Україна понесла такі тяжкі втрати, коли загинули люди по обидва боки барикад вважаю своїм обов’язком перед світлою пам’яттю загиблих заявити – нема нічого важливішого над людське життя. І нема таких кроків, яких би ми всі разом не повинні були зробити, щоб відновити мир в Україні. Я оголошую про кроки, які треба зробити, щоб відновити спокій і уникнути наступних жертв протистояння», – каже Янукович.

«Як президент України і гарант Конституції я виконую сьогодні свій обов’язок перед народом , перед Україною і перед Господом Богом в ім’я збереження держави, в ім’я збереження життя людей, в ім’я миру і спокою на нашій землі», – йдеться в заяві.

Напередодні в адміністрації президента тривали багатогодинні переговори, в яких взяли участь президент Віктор Янукович, українська опозиція, міністри закордонних справ Німеччини та Польщі, а також представники Росії. Як повідомили згодом у прес-службі Януковича, на переговорах досягли домовленості щодо парафування угоди про врегулювання кризи в Україні.
XS
SM
MD
LG