Доступність посилання

ТОП новини

Режим Януковича повалено. Рада усунула його. Спікер − Турчинов. Нові керівники в СБУ, ГПУ, Міноборони. LiveBlog

Вибори президента призначено на 25 травня. Тимошенко на волі

"Ленінопад" переростає в "ленінозливу"

Співаючи гімн України, сумські активісти звалили 16-тонний бронзовий пам’ятник Леніну.

Помічниця народного депутата Ігоря Мірошниченка Юлія Левченко повідомила, що сумського Леніна планують відправити на переплавку для виготовлення пам’ятника Героям Майдану.

Після повалення монументу активісти взялися добувати сувенір на пам’ять. Усі охочі взяли собі по шматочку Ілліча. Сьогодні також знесли пам’ятник в Конотопі.
Тим часом у Дніпропетровську визріла громадська ініціатива


Кернес і Добкін втекли - Аваков

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і міський голова Харкова Геннадій Кернес залишили територію України в напрямку Росії через пропускний пункт Гоптівка. Це стверджував на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» тимчасовий глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков. Ще цього дня Михайло Добкін і Геннадій Кернес виступали на з’їзді депутатів Сходу і Півдня України, ініційованому саме Добкіном і Кернесом. На цьому зібранні закликали взяти владу у регіонах в «свої руки» та йшлося про можливість федералізації України. Але відразу після з'їзду Добкін і Кернес зникли.

Раніше Служба безпеки України попередила, що різко і жорстко реагуватиме на будь-які сепаратистські заяви українських політиків.

Як силовики залишали Київ







Австрія звинувачує Андрія Клюєва у відмиванні коштів. Краще пізно, ніж ніколи...

У Австрії провадиться кримінальна справа проти голови адміністрації президента Андрія Клюєва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Відня. Розслідування за двома статтями «відмивання коштів» та «зловживання владою» проводить прокуратура, а саме департамент боротьби з економічними злочинами та корупцією. Про це йдеться у відповіді прокуратури організації місцевих українських активістів.

«Ваше подання від 23.01.2014 було перенаправлене до прокуратури Відня з огляду на вже розпочате там провадження».

У шапці листа йдеться про таке:
«Прокуратура з економічних злочинів та боротьби з корупцією.
Кримінальна справа.
Проти:
обвинувачений Андрій Петрович КЛЮЄВ,
нар. 12.08.1964, укр.
Згідно з:
§§ 165, 302 статті Кримінального кодексу Австрії».

У Кримінальному кодексі Австрії стаття 165 називається «Відмивання грошей». Карається позбавленням волі від одного до десяти років. Стаття 302 − «Зловживання владою». Карається позбавленням волі від шести місяців до п’яти років.

Як свідчать розслідування українських журналістів, у братів Клюєвих в Австрії є низка компаній, які контролюють сонячну енергетику в Україні, а також перелік об’єктів дорогої нерухомості. Згідно з австрійським законодавством, при підозрі у відмиванні коштів, пов'язані банківські рахунки мають бути заблоковані.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG