Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах активісти укріплюють блокпости самооборони


Блокпости самооборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Кілька сотень активістів у Черкасах упродовж дня активно розбудовували та укріплювали в п’ятницю блокпости, створені в четвер увечері.

Після вечірнього в четвер нападу силовиків на блокпост самооборони на дамбі через Дніпро вийшло в п’ятницю понад дві сотні черкащан.

Як розповіли Радіо Свобода активісти, вони розподілили обов’язки та чергують у дві зміни по дванадцять годин. Тут розгорнули польову кухню, молоді дівчата розносять канапки та чай, гарячі страви. Зокрема, під час перебування там кореспондента Радіо Свобода небайдужі черкасці привезли активістам бідон гарячого капусняку.

Тим часом на блокпосту у напрямку міста Сміли, який розташований за межами Черкас, людей менше.

У п’ятницю ж під час сесії міської ради черкащани вимагали з’ясувати, чиї силовики в четвер жорстоко розігнали активістів біля блокпосту на дамбі. Зокрема, до зали засідань представники громадськості принесли гільзи від набоїв, якими того дня стріляли в людей. Їх продемонстрували прокуророві міста Черкас Олександрові Маслюку.


Натомість під час виступу Маслюк розповідав про потерпілих працівників міліції, на яких нібито напали невідомі біля дамби.
XS
SM
MD
LG