Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд у Харкові: владу на місцях беруть органи місцевого самоуправління


Депутати з'їзду південно-східних областей України, Криму та Севастополя у Харкові перебирають на себе всю повноту влади до забезпечення конституційного порядку в Києві. Про це йдеться у резолюції з'їзду у Харкові

«Ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна Рада автономної республіки Крим, Севастопольська область вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного ладу, виконання закону та прав громадян на своїй території», − йдеться в резолюції.

Також в резолюції сказано обласним і райрадам, севастопольській міськраді, ВР АРК Крим відкликати делеговані органам державної виконавчої влади повноваження, а кадрові призначення розглядати на сесіях облрад та ВР АРК Крим, Севастопольської міської ради.

Також делегати з’їзду звертаються до правоохоронних органів на місцях: враховуючи відсутність координації в роботі центральних структур і можливості їхньої законної роботи, вони просять забезпечити тісну взаємодію з місцевими органами влади. Рекомендують населенню самоорганізуватися для взаємодії з правоохоронцями на місцях.

Також в резолюції є звернення до Збройних сил України залишатися на місцях дислокації, забезпечити збереження складів зі зброєю й боєприпасами і військовою технікою і не втручатися в протистояння і конфлікти.
XS
SM
MD
LG