Доступність посилання

ТОП новини

Сімферополь: між противниками сепаратизму і проросійськими силами сталася сутичка


Противники сепаратизму, які зібралися сьогодні біля парламенту Криму, прорвали очеплення міліції, яка відділяла їх від проросійських мітингувальників, і відтіснили їх на кілька метрів. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сталася невелика сутичка, ніхто не постраждав. Згодом ситуація стабілізувалася.

Біля Верховної Ради Криму зібралися, за різними оцінками, від 5 до 10 тисяч кримських татар і кримчан інших національностей, які виступають проти сепаратизму. Вони оточили кримський парламент, з кримськотатарськими, українськими прапорами, прапорами УПА, скандують «Банду геть», «Крим – це Україна», «Аллах Акбар», «Слава Україні», «Героям Слава», «Ні – сепаратизму».
Люди стоять дуже щільно, лідери Меджлісу ледь стримують людей.

Міліція стоїть кордоном всередині по периметру кримського парламенту, розділяючи противників сепаратизму і близько 200 представників проросійських сил і козаків, які мітингують поруч.

Ситуація напружена. На місце події приїхали кілька народних депутатів від нової влади, і вони зараз зустрічаються з лідерами Меджлісу. Також тут перебуває кілька депутатів Кримського парламенту від проросійських організацій. Вони стримують своїх прихильників і спілкуються з міліцією.

Позачергова сесія Кримського парламенту має відбутися сьогодні о 15:00. До порядку денного внесені два питання – «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК» і «Про звіт Ради міністрів АРК».

Учора прихильники радикальних проросійських організацій вивісили на фронтоні Верховної Ради Криму російський прапор і намагалися збити звідти герб України.
XS
SM
MD
LG