Доступність посилання

ТОП новини

«Чорна хустина»: у Києві вшанували Небесну Сотню


Сьогодні в Києві активістки жіночих громадських організацій Львівщини пройшли скорботною ходою від Михайлівської площі через вулицю Грушевського до будівлі Верховної Ради України. Акцію, названу «Чорною хустиною», жінки присвятили пам’яті бійців Небесної Сотні.

Як повідомила Радіо Свобода ініціаторка ходи, голова Союзу українок Львівщини Ольга Пастушенко, акція присвячена 9-му дню від початку кривавих сутичок у Києві і загибелі людей.

«Ми хочемо вшанувати їхню пам’ять. Ми плануємо пройти через весь урядовий квартал, щоб нагадати уже нинішнім урядовцям, що ті хлопці, які поклали свої голови, загинули не задля їхнього добра, а для того, щоби були певні зміни у державі», – зазначила Пастушенко.

Увечері на Майдані жінки мають намір встановити стовп ганьби, на якому вивісять фотографії жінок, які працювали у парламенті та уряді України і не зупинили насильство.

«Ми звертались до міністра юстиції Олени Лукаш, до міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, але вони не те що не зупинили, вони фактично підтримали використання сили і зброї проти чиїхось синів», – сказала Пастушенко.

Небесною Сотнею називають загиблих під час сутичок в Україні між протестувальниками, які виступали проти української влади, і силовиками.
XS
SM
MD
LG