Доступність посилання

ТОП новини

Майдан контролюватиме новий уряд – сотник Парасюк


«Кулю в лоб» – реакція Майдану на прем’єра Яценюка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

«Кулю в лоб» – реакція Майдану на прем'єра Яценюка

Київ – Рада Майдану в середу вечері оголосила склад кандидатів на посади в уряді, запропонований парламенту до затвердження. Кандидатом на прем’єр-міністра висунули голову фракції «Батьківщини» Арсенія Яценюка. Крім опозиційних депутатів серед кандидатів на посади міністрів є й активісти Майдану.

На Народному вічі на майдані Незалежності оголосили склад Кабінету міністрів, узгоджений з Радою Майдану. Вже у четвер його має затвердити Верховна Рада.

Список кандидатів на посади в уряді такий:

прем’єр-міністр – Арсеній Яценюк, голова фракції «Батьківщина»;

віце-прем’єр-міністр – Олександр Сич, депутат від «Свободи»;

віце-прем’єр-міністр з питань європейської інтеграції – Борис Тарасюк, депутат від «Батьківщини»;

віце-прем’єр-міністр з гуманітарної політики – пропонували кандидатуру Ольги Богомолець, заслуженого лікара України, громадського діяча, але вона у ніч на четвер відмовилася від посади;

віце-прем’єр-міністр з регіональної політики – Володимир Гройсман (міський голова Вінниці);

міністр юстиції – Павло Петренко, депутат від «Батьківщини»;

міністр фінансів Олександр Шлапак, колишній міністр економіки;

міністр економіки Павло Шеремета, керівник Київської бізнес-школи;

міністр освіти Сергій Квіт, ректор Києво-Могилянської академії;

міністр охорони здоров’я – Олег Мусій, координатор медслужби Майдану;

міністр соціальної політики – Людмила Денисова, депутат від «Батьківщини»;

міністр екології – Андрій Мохник, депутат від «Свободи»;

міністр культури – Євген Нищук, актор, ведучий на сцені Майдану;

міністр закордонних справ – Андрій Дещиця, дипломат;

міністр аграрної політики – Олександр Мирний, депутат від «Свободи»;

міністр Кабінету міністрів – Остап Семерак, екс-депутат від БЮТ;

міністр палива і енергетики – Юрій Продан, екс-голова Мінпаливенерго;

міністр молоді і спорту – Дмитро Булатов, підприємець, один з лідерів Автомайдану;

міністр внутрішній справ – Арсен Аваков, депутат від «Батьківщини».

Крім того, Рада Майдану пропонує призначити головою РНБО – Андрія Парубія, керівника Самооборони Майдану, депутата від «Батьківщини»; керівником Антикорупційне бюро – Тетяну Чорновол, журналіста, громадського активіста; головою Люстраційного комітету – Єгора Соболєва, громадського діяча.

Якщо нас зрадять, ми прийдемо до кожного особисто – сотник з Майдану до кандидатів у міністри

Після оголошення списку кандидатур на посади у виконавчій владі на сцену Майдану вийшов сотник Володимир Парасюк. Він взяв на себе відповідальність висловити ставлення мітингувальників до пропозиції.

«Дехто з тих людей пару днів тому казав, що Майдан має розійтися. Але Майдан не розійдеться тому, що ми будемо тим контролюючи органом, щоб вони знали: якщо вони нас зрадять, ми прийдемо до кожного особисто і запитаємо, за що загинули наші хлопці – Герої України!» – наголосив Парасюк.
Сотник Володимир Парасюк 21 лютого 2014 року, коли він висловлював ультиматим щодо негайної відставки президента Януковича
Сотник Володимир Парасюк 21 лютого 2014 року, коли він висловлював ультиматим щодо негайної відставки президента Януковича

Тим часом відбуваються консультації щодо посади міністра інфраструктури, цю посаду ніби то запропонували Леоніду Костюченку, голові Асоціації міжнародних автоперевізників. Також триває обговорення кандидатури на посаду міністра оборони. Лідеру «Правого сектору» Дмитру Ярошу запропонували посаду заступника голови РНБО. За словами Андрія Парубія, ці питання будуть вирішені до початку засідання Верховної Ради у четвер.

«На кожному з нас велика відповідальність. Відповідальність в нас не менше, ніж було досі. Багато хто каже, що вже перемога. Так хочу вам сказати, що боротьба продовжується! Банда Януковича повністю розікрала український бюджет. Взагалі немає в скарбниці грошей, взагалі пусто! Нам зараз вкрай важливо, щоб ми спільно сформували органи влади, які визнає весь світ», – заявив Парубій.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG