Доступність посилання

ТОП новини

США: воєнні дії Росії в Україні були б тяжкою помилкою


Джон Керрі
Джон Керрі
Сполучені Штати Америки попередили Росію, що ймовірне воєнне вторгнення в Україну було б тяжкою помилкою.

«Для країни, яка так часто висловлюється… і так твердо проти іноземних втручань у Лівії, Сирії й так далі, було б важливо самій дотриматися таких попереджень, коли вона обмірковує свої кроки щодо суверенної держави України. Не думаю, що може бути хоч найменший сумнів: будь-яке воєнне вторгнення, яке порушить суверенну територіальну цілісність України, було б величезною, тяжкою помилкою», – наголосив державний секретар США Джон Керрі.

Виступаючи в Державному департаменті перед групою журналістів, він не став уточнювати подробиць.

У середу в Росії міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що президент Володимир Путін доручив Міністерству оборони здійснити несподівану комплексну перевірку боєготовності двох військових округів – Західного, що межує з Україною, і Центрального. Усі війська, які залучаються до несподіваної перевірки, мають уже в четвер бути приведені в найвищі ступені бойової готовності і здійснити розгортання на полігонах, заявив Шойгу.

За його словами, Путін доручив перевірити здатність військ до дій, зокрема, при вирішенні кризових ситуацій, що становлять загрозу військовій безпеці Росії.

Пізніше на запитання журналістів, чи пов’язана ця перевірка зі становищем в Україні, Шойгу відповів заперечно.

Вістка про приведення у стан підвищеної боєготовності надійшла на тлі протистояння Росії і Заходу довкола подій в Україні, які російська влада називає державним переворотом, а ЄС і США законною зміною влади.
XS
SM
MD
LG