Доступність посилання

ТОП новини

Представник президента у Криму: півострів може і втратити автономію


Сергій Куніцин
Сергій Куніцин
У Криму група людей під виглядом спроби отримати ширші повноваження для автономії ставить Крим на межу втрати автономії, попередив у четвер в ефірі телевізійного «5-го каналу» народний депутат від УДАРу, представник президента у Криму Сергій Куніцин.

«Вони повинні розуміти, що чим більше вони порушують Конституцію і закони, тим більше держава має право на легітимні кроки, починаючи від того, що у Верховній Раді можуть прийняти постанову про розпуск парламенту Криму», – наголосив Куніцин.

Особи, які роздмухують ситуацію у Криму і влаштовують провокації, повинні розуміти, що, намагаючись подати теперішню ситуацію кримчанам як благо, вони тим самим несуть у їхні домівки біду, цитує його слова прес-служба партії УДАР.

«Я хочу остудити всі гарячі голови. Я готовий зустрічатися з усіма, крім терористів. З ними треба розмовляти по-іншому і не допустити у країні свавілля. Я хочу, щоб це почули і Константинов, і Аксьонов, тому що для керівництва урядом Криму потрібно мати відповідну кваліфікацію і розуміти ступінь відповідальності перед людьми», – заявив представник президента у Криму.

Куніцин зауважив, що не можна порівнювати захоплення державних адміністрацій у Західній Україні, коли люди були максимум із кийками, з захопленням у четвер уранці будинку парламенту Криму. «Це були кваліфіковані, навчені люди, озброєні сучасною зброєю. Якщо проаналізувати досвід Афганістану, де вже 40 років іде війна, то можна сказати, що війну розв’язати просто, а вийти з неї практично неможливо. Це повинні розуміти всі причетні до провокацій», – наголосив Куніцин.

Виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив представником президента України в Автономній Республіці Крим Сергія Куніцина, нині народного депутата від партії УДАР. Раніше Куніцин уже двічі очолював уряд кримської автономії – в 1998–2001 і 2002–2005 роках, а в 2005–2010 роках був головою міськдержадміністрації Севастополя.

У четвер вранці будівлі органів влади Криму захопили невідомі озброєні люди проросійського спрямування. Під їхнім контролем відбулася сесія кримського парламенту, яка проголосувала за проведення у Криму референдуму щодо «державної самостійності» півострова у складі України і призначила нового голову уряду автономії, лідера проросійської партії «Російська єдність» («Русское единство») Сергія Аксьонова. Той заявив відтак, що далі визнає Віктора Януковича за президента України, і з ним узгоджуються дії кримської влади.

Також президія Верховної Ради Криму на чолі з її головою Володимиром Константиновим звернулася до мешканців півострова з заявою про те, що «в результаті неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань мир і спокій у Криму поставлені під загрозу» і що «Україна сповзає до повного хаосу, анархії і економічної катастрофи».
XS
SM
MD
LG