Доступність посилання

ТОП новини
Балаклава, 1 березня 2014 рік
Балаклава, 1 березня 2014 рік

Живий Блог. В Україні реагують на рішення Путіна воювати проти України

Україна живе в умовах агресії з боку Росії, Захід різко засудив дії Путіна

Державний секретар США Джон Керрі їде в понеділок 3 березня в Україну для переговорів. Про це Керрі написав у своєму Твіттері. Напередодні в інтерв’ю кільком американським телеканалам Джон Керрі попередив президента Володимира Путіна: якщо той не змінить курсу на фактичну анексію Криму, Росія опиниться в економічній ізоляції Росії. Якщо агресія стосовно України не припиниться, Росія зазнає великих втрат у торгівлі та інвестиціях, наголосив Керрі. Такі дії Росії є «поведінкою 19-го століття у 21-му», наголосив держсекретар США.
Джон Керрі
Джон Керрі
Колишній прем’єр України, голова партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко різко засудила військову агресію Росії проти України. Про це йдеться на сайті партії «Батьківщина». У своєму зверненні до українців Юлія Тимошенко, зокрема, зазначила: «Причиною початку військової агресії Російської Федерації проти України є те, що внаслідок нашої Європейської революції ми вибороли повну свободу, відкрили собі шлях до Європи та відсторонили підлеглу Росії владу Януковича. Росія з цим не змирилася… Який план агресора? Він хоче агресивно нагнітати напругу в Криму і тим самим внести в життя України паніку, яка призведе до оголошення на нашій території військового стану…Сьогодні саме російська влада не захистила, а зрадила кожного українського росіянина, принесла його в жертву за відновлення своєї імперії силовим шляхом…» Водночас Юлія Тимошенко переконана, що у російського керівництва нічого не вийде з цією аферою. У протистоянні з Росією Україна не самотня, її підтримують США та Великобританія – гаранти повної безпеки України в обмін на її відмову від ядерної зброї (мається на увазі Будапештський меморандум 1994 року). Росія не піде на збройну війну з усім світом, і тому сьогодні іде не війна зброї, а війна нервів та інтелекту. «Ми мусимо виграти цю війну, і ми її виграємо», – впевнена Юлія Тимошенко.
Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв визнав, що «авторитет президента Януковича практично мізерний». Медведєв написав про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук». Водночас глава уряду Росії стверджував, що «за Конституцією України саме Янукович – легітимний глава держави. Якщо він винен перед Україною – проведіть процедуру імпічменту за українською Конституцією (ст. 111) і судіть його. Все інше – свавілля. Захоплення влади. А значить такий порядок буде вкрай нестійким. Закінчиться новим переворотом. Нової кров'ю. Росії потрібна сильна і стабільна Україна. Передбачуваний і економічно заможний партнер. А чи не бідний родич, що вічно стоїть з простягнутою рукою. Про все це було сказано новоявленим українським правителям», – зауважив Медведєв.
Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
XS
SM
MD
LG