Доступність посилання

ТОП новини

Рада з прав людини президента Росії: використання військ в Україні неадекватне


Російські війська у Криму
Російські війська у Криму
Використання Росією зовнішньої воєнної сили в Україні, яке пов’язане з порушенням суверенітету сусідньої держави і суперечить міжнародним зобов’язанням Росії, цілком не адекватне масштабові окремих порушень в Україні, наголосили в неділю члени Ради з прав людини при президентові Росії.

Необхідність використання армії мотивується загрозою російським громадянам і «співвітчизникам», як у Росії називають росіян за національністю в інших країнах, нагадують автори заяви.

Але, наголошують вони, хоча відомі випадки сваволі і насильства в Україні з боку різних політичних сил, інформація про нібито напади, безлади і вбивства на території Криму невірогідна і перебільшена.

Зокрема, член Ради Андрій Юров, який перебуває у Криму, засвідчив, що за останні два дні там не було жертв чи поранених серед населення і військових, про які твердили на засіданні в російському парламенті, коли ухвалювали дозвіл президентові вводити в Україну війська.

Використання збройних сил завжди здатне викликати подальшу ескалацію насильства і ще масштабніші порушення прав людини, заявили російські правозахисники.

Вони вважають, що проблеми України треба вирішувати політичним урегулюванням і пошуками компромісів, але аж ніяк не з допомогою введення військ.

У зв’язку з цим члени Ради з прав людини при президентові Росії заявляють, що вважають за необхідне повністю виключити використання збройних сил у перебігу врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні.
XS
SM
MD
LG