Доступність посилання

ТОП новини

Рада з прав людини при президентові Росії вважає зайвим введення військ в Україну – заява


Члени президентської ради з прав людини Росії висловилися проти введення російських військ в Україну. Відповідна заява з’явилася на сайті ради.

Члени ради називають дані про напади, заворушення і вбивства на території Криму, на підставі яких Рада Федерації санкціонувала введення військ в Україну, недостовірними і перебільшеними. Зокрема, в раді засумнівалася у правдивості інформації про жертви серед мирного населення, йдеться у заяві.

На думку представників ради, підтверджених випадків свавілля і насильства в Україні, що сталися з боку різних політичних сил, недостатньо для введення військ.

Автори заяви наголошують, що використання зовнішньої військової сили суперечить міжнародним зобов'язанням Росії і спричинить порушення суверенітету іншої держави. Крім того, уточнюється в документі, використання збройних сил завжди загрожує подальшою ескалацією насильства і масштабнішими порушеннями прав людини.

У зв’язку з цим автори заяви вважають за необхідне повністю виключити використання збройних сил у ході внутрішньополітичної кризи в Україні і докласти всіх зусиль для врегулювання конфлікту мирним шляхом. Зокрема, члени ради закликали до переговорів з усіх суперечливих питань, включаючи статус мов.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG