Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині розшукують тих, хто не з’явився на навчальні збори – облвійськкомат


На навчальні збори у Дніпропетровській області викликали понад 800 військовозобов'язаних, 20 із них не з’явились за викликом, їх уже розшукують, їм може загрожувати кримінальна відповідальність, це заявив сьогодні військовий комісар Дніпропетровського обласного комісаріату Сергій Калашников.

Водночас він зазначив, що на навчальні збори викликає виняткового сам військкомат і тільки військовозобов’язаних тих професій, у яких є необхідність: усіх, хто приїде на навчання добровільно, відправлятимуть назад по домівках, адже «це не народне ополчення».

За даними Калашникова, наразі організовують 10-денні навчання та навчальні збори, в них візьмуть участь військовозобов’язані області – офіцери віком до 45 років і солдати, які відслужили строкову службу, віком до 40 років.

«Не треба вживати слово «мобілізація». Мобілізація – це вже війна. У зв’язку з ситуацією, що склалась, було проведено засідання Ради національної безпеки і оборони України та ухвалене рішення організувати і провести навчання та навчальні збори з військовозобов’язаними», – сказав посадовець.

Тим часом Самооборона Майдану у Дніпропетровській області оголосила додатковий набір хлопців та чоловіків у свої лави задля захисту адмінбудівель та забезпечення громадського порядку.

Водночас із обласного управління міліції повідомили, що в понеділок у Дніпропетровську провели перший в історії України спільний інструктаж для працівників дорожньо-патрульної служби та членів громадських організацій, які допомагатимуть їм у патрулюванні.

За даними міліції, на вулиці регіону виїхало 400 спільних екіпажів працівників ДАІ та громадських активістів – представників ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Правого сектору» тощо.

У міліції додали, що це має зробити «співпрацю міліції з громадськістю більш організованою та дисциплінованою».
XS
SM
MD
LG