Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила заяву про виведення іноземних військ з України


Верховна Рада ухвалила заяву про виведення іноземних військ з території України. За це рішення проголосували 239 народних депутатів із 331, зареєстрованих у вівторок в сесійній залі.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зазначив, що для зняття напруги, яка виникла у Криму, Російська Федерація має негайно повернути підрозділи своїх збройних сил, Чорноморський флот у місця своєї постійної дислокації, вивести з Автономії усі свої військові підрозділи.

«Треба припинити втручання у внутрішні справи нашої країни. Видача Україні Януковича сприяла б пришвидшенню нормалізації двосторонніх відносин наших країн»,– сказав спікер.

«Відповідно до Конституції України й українського законодавства, тільки Верховна Рада України і лише Верховна Рада України може ухвалювати рішення в разі потреби щодо введення іноземних військ на свою територію», – заявив Турчинов.

За його словами, це «виключно компетенція парламенту України». «І жодних провокацій не може застосовуватися під прикриттям заяви будь-якого громадянина, навіть екс-президента», – заявив Турчинов.
XS
SM
MD
LG