Доступність посилання

ТОП новини

Від командування керченської військової частини вимагали перепідпорядкування


Російські військові чергують біля військової частини у Керчі, 4 березня 2014 року
Російські військові чергують біля військової частини у Керчі, 4 березня 2014 року
Біля воріт військової частини А-0669 у Керчі, командування якої відмовилося впустити на свою територію російські війська, сьогодні відбувся стихійний мітинг.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, до частини під’їхала група людей, які назвалися «батьками і родичами українських військових». Вони почали вимагати, щоб ті «не стріляли в росіян» і перепідпорядкувалися керівництву Криму.

Водночас біля КПП зібралися люди, які почали вимагати від російських військових залишити територію Криму. Вони виступали за цілісність України. Але їхні гасла викликали обурення серед «батьків військових». Сталася словесна суперечка. Про це розповіла очевидиця, яка назвалася «просто матір’ю». На її думку, те, що відбувалося біля КПП, – «суцільна провокація опозиції, від якої так і тхне націоналізмом».

На думку жінок-учасниць акції, представники преси, які нині висвітлюють події в Криму, є «продажними журналюгами».

Військова частина морської піхоти А-0669 відмовилася впустити на свою територію військовослужбовців з Росії. За словами українських військових, росіяни запропонували їм «допомогу в охороні армії, щоб ніхто не вліз до частини і не виніс зброю». Нині російські військові чергують навколо частини.

Сьогодні ж кілька російських «Уралів» вирушили з території Керченської поромної переправи, де вони простояли кілька днів, у бік Феодосії. Після цього на переправі запрацювала встановлена там веб-камера, яка учора показувала лише дах однієї з будівель. На кілька годин її повернули в бік проїжджої частини, де вже не було «Уралів». Зараз камера знову не працює.
XS
SM
MD
LG