Доступність посилання

ТОП новини

Росія оголосила лідера «Правого сектора» Яроша у міжнародний розшук


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош
Слідчий комітет Росії оголосив лідера українського руху «Правий сектор» Дмитра Яроша у міжнародний розшук. Про у Москві повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

На думку слідчих, у своїх виступах Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.

Як заявив Маркін, звинувачення Ярошу висунули заочно.

«Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання стосовно Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Розслідування у кримінальній справі триває», – додав він.

3 березня в Слідчому комітеті Росії повідомили про порушення кримінальної справи стосовно Яроша.

4 березня голова київського штабу «Правого сектору» Андрій Тарасенко заявив, що кримінальні справи, порушені у Росії проти лідера руху, не вплинуть на його боротьбу за Україну.

Наприкінці минулого тижня на сторінці «Правого сектору» в російській соціальній мережі «ВКонтакте» на якийсь час з’явилося повідомлення від імені Яроша про нібито звернення до лідера радикальних ісламістів у Росії Доку Умарова «зі зброєю в руках підтримати антиросійські сили в Україні». Повідомлення про це відразу поширили російські засоби інформації, воно викликало багато обурених коментарів, зокрема, і в МЗС Росії. У «Правому секторі» пояснили, що акаунт одного з їхніх адміністраторів у цій соцмережі був зламаний.
XS
SM
MD
LG