Доступність посилання

ТОП новини

У Криму українську армію оголосили окупантом


Українські вояки із прапорами і виконанням державного Гімну України на підході до російських військових, які відкрили попереджувальний вогонь. Бельбек, 4 березня 2014 року
Українські вояки із прапорами і виконанням державного Гімну України на підході до російських військових, які відкрили попереджувальний вогонь. Бельбек, 4 березня 2014 року
Рішення про вступ Криму до складу Росії набуло чинності, референдум потрібен тільки для його підтвердження, заявляє перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.

«Крим став територією Російської Федерації», – заявив він.

За словами Теміргалієва, єдиними законними збройними формуваннями на території Криму є російській збройні сили. «Збройні сили третіх держав чи інших держава будуть вважатися окупантами з відповідними наслідками для себе», – наголосив перший віце-прем’єр Криму.

За його словами, українським військовослужбовцям або запропонують скласти нову присягу, або їм нададуть можливість безпечно піти на територію материка.

Водночас, як заявив Теміргалієв, наф даний час готується договір між Кримом як суб’єктом Росії і власне Російською Федерацією, у рамках якого будуть визначені повноваження Криму, а також низка економічних показників.

«Звичайно, як частина Криму ми будемо перебувати в російських економічних умовах, відповідно, у рублевій зоні», – сказав він.

На даний час, за слоовами Теміргалієва, працює значна група спеціалістів із Росії, яка готується забезпечити входження Криму до складу Російської Федерації.

Верховна Рада Криму на сьогоднішній закритій позачерговій сесії ухвалила рішення про приєднання до Росії. Також депутати проголосували за призначення референдуму про статус півострова на 16 березня. На референдум виносяться два альтернативі питання: «Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?» або «Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?».
XS
SM
MD
LG