Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ засудили порушення Росією суверенітету України


Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи засудив порушення Росією суверенітету й територіальної цілісності України. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ПАРЄ.

«Постійний комітет ПАРЄ на засіданні 7 березня в Парижі заявив про свою повну підтримку територіальної цілісності й національної єдності України. Тому він рішуче засудив порушення Російською Федерацією суверенітету й територіальної цілісності країни», – йдеться в повідомленні.

Постійний комітет ПАРЄ також засудив заяви обох палат парламенту Росії, «які підтримали заклики до сепаратизму».

Крім того, у ПАРЄ наголошують, що дії російських військових сил у Криму й загроза воєнних дій в інших регіонах України є прямим порушенням міжнародного права.

На засіданні ПАРЄ висловила свою підтримку новій владі України і схвалює її стриманість. ПАРЄ закликає владу України утримуватися від дій і заяв, які можуть розділити українське суспільство і підірвати національну єдність.

Крім того, асамблея заявила про свою готовність надати допомогу керівництву України в розробці нової Конституції й у проведенні дострокових президентських і парламентських виборів.

Вчора лідери держав і урядів ЄС вирішили зупинити переговори з Росією про перехід до безвізового режиму і про нову стратегічну угод про співпрацю через її дії в Україні.

Закликавши російських керівників негайно сісти за стіл переговорів з Україною, європейці заявили: якщо цього не станеться, або протягом переговорів не буде прогресу, то будуть упроваджені вже візові санкції, замороження рахунків російських можновладців, буде скасований наступний саміт ЄС-Росія.
XS
SM
MD
LG