Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ закликають припинити інформаційну війну через події в Україні


Дуня Міятович
Дуня Міятович
Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович закликала сьогодні припинити інформаційну війну, що розгорнулася нині через вторгнення Росії до українського Криму.

Вона також закликала гарантувати безпеку журналістів у Криму, як і загалом в Україні, негайно почати деескалацію напруженості, щоб засоби інформації отримали змогу вільно повідомляти про події.

За словами представника ОБСЄ на закінчення чотириденного візиту до України, її надзвичайно непокоїть становище зі свободою засобів інформації – випадки залякування чи й побиття журналістів і цензури спостерігаються щодня.

Зокрема, Міятович звернула увагу на зняття з ефіру у Криму сигналу українських телеканалів, а також незалежної кримської телекомпанії «Чорноморська». Крім того, наголосила вона, журналісти державної телерадіокомпанії «Крим» – кримські татари за національністю перебувають під політичним тиском свого керівництва, офіційну інформацію від місцевої влади надають тільки лояльним журналістам.

Вона також наголосила, що не може бути безкарності для винних у нападах на журналістів.
XS
SM
MD
LG