Доступність посилання

ТОП новини

У КВУ кажуть, що не спостерігатимуть за нелегітимним референдумом у Криму


Білборд у Севастополі, 10 березня 2014 року
Білборд у Севастополі, 10 березня 2014 року
Комітет виборців не вестиме спостереження за голосуванням на референдумі в Криму, оскільки порядок його організації, проведення і визначення результатів не має нічого спільного з процесом легітимного й об’єктивного волевиявлення кримчан. Про це Радіо Свобода заявив голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько.

Він також повідомив, що Комітет виборців України закликав народних депутатів, обраних у мажоритарних округах Криму, застосувати всі свої політичні, управлінські й особисті можливості для того, щоб перешкодити організації і проведенню референдуму на території своїх округів.

«У народних депутатів України є можливості провести роз’яснювальну роботу з керівниками місцевих органів влади в Криму і переконати їх не брати участі у цьому незаконному дійстві. Чим більше населених пунктів проігнорує затію з проведенням «надшвидкісного» референдуму, тим непереконливішими виглядатимуть його результати, які вже давно визначені кимось», – наголосив Андрій Крисько.

Референдум у Криму щодо приєднання до Росії запланований на 16 березня. Влада України і міжнародне співтовариство (за винятком Росії) заявили про незаконність референдуму. Крім того, українські суди зупинили рішення про проведення референдуму в АРК.
XS
SM
MD
LG