Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі у формі «Беркута» стріляли в автомайданівців у Чонгарі


Автопробіг стартував сьогодні зранку з Дніпропетровська
Автопробіг стартував сьогодні зранку з Дніпропетровська
Невідомі у формі «Беркута» стріляли з травматичної зброї в учасників всеукраїнського автопробігу за мир і проти сепаратизму. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердила громадська активістка і журналістка з Дніпропетровська Зоя Красовська, яка бере участь в автопробігу.

За її даними, це сталось близько 16:00 у Чонгарі (Херсонська область): невідомі у формі українського спецпідрозділу «Беркут», які чергують на так званому блок-посту під прапором Росії, стріляли з травматичної зброї, одна людина травмована.

«Учасники автопробігу спілкувались з представниками цього «Беркута» і намагались їх переконати, що ми на своїй землі. Тут пролунали постріли. Як потім з’ясувалось, стріляли у чоловіка, учасника нашого автопробігу із Запоріжжя із травматичної зброї. У нього поранення біля серця. Зараз ми вже розвернулись, повертаємось назад», – зазначила Зоя Красовська.

Вранці 10 березня з Дніпропетровська до Криму вирушили понад 20 автомобілів учасників автопробігу за мир і проти сепаратизму. Вони везли українським військовослужбовцям до Криму теплі речі, харчі, листи зі словами підтримки. Також учасники автопробігу планували відвідати низку міст Східної України, зустрітись з їхніми жителями й провести віча на підтримку неподільності держави.

Автомайдан вирушив містами східної України і Криму: за мир і проти сепаратизму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00
XS
SM
MD
LG