Доступність посилання

ТОП новини

Активіста Автомайдану, обстріляного в Чонгарі невідомими у формі, шпиталізували


Одного з учасників автопробігу Дніпропетровськ – Крим за мир і проти сепаратизму, обстріляного сьогодні невідомими в одностроях спецзагону «Беркут» під російським прапором на блок-посту в Чонгарі (Херсонська область), шпиталізували, інформують учасники автопробігу.

За їхніми словами, з травматичної зброї був уражений житель Запоріжжя, вчитель фізкультури Олег Мережко, який рухався на автівці у складі автопробігу.

Медики Автомайдану надали чоловікові першу медичну допомогу, наразі його забрали на обстеження до лікарні в Генічеську.

За словами учасників події, в Чонгарі озброєні люди на блок-посту перешкоджали рухові автоколони, що їхала з Дніпропетровська до Криму. Потім вони почали стріляти без попередження – спочатку по ногах, потім – упритул, розповіли учасники автопробігу.

Як повідомляють учасники, частину речей, які передбачалось передати українським воякам у Криму, вони вже віддали до військової частини в містечку Салькове. Від грошей солдати категорично відмовились. Наразі колона рухається в напрямку до Херсона.

Автомайдан вирушив містами східної України і Криму: за мир і проти сепаратизму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Сьогодні вранці з Дніпропетровська до Криму вирушили понад 20 автомобілів учасників всеукраїнського автопробігу за мир і проти сепаратизму. В Запоріжжі до них приєдналося ще декілька авт. Вони везли українським військовослужбовцям до Криму теплі речі, харчі, намети, листи зі словами підтримки. Також учасники автопробігу планували відвідати низку міст Східної України, зустрітись із їхніми жителями й провести віча на підтримку неподільності держави.
XS
SM
MD
LG