Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін очікує надходження першого траншу від МВФ у квітні – міністр


Олександр Шлапак
Олександр Шлапак
Інтенсивні переговори з місією Міжнародного валютного фонду, а також робота уряду щодо скорочення державних видатків дають змогу очікувати надходження першого траншу коштів у рамках програми співпраці з Фондом уже у квітні, заявив у понеділок міністр фінансів Олександр Шлапак.

Водночас міністр зауважив, що наданню коштів МВФ має передувати рішення парламенту про секвестр держбюджету. Оцінюючи обсяг цього секвестру, міністр фінансів наголосив, що прихований дефіцит бюджету становить близько 50 мільярдів гривень. На цю суму парламентові запропонують скоротити поточні, капітальні та соціальні видатки, цитує слова міністра агентство «Інтерфакс-Україна».

У зв’язку з цим Олександр Шлапак зауважив, що останніми роками Україна могла функціонувати виключно за рахунок нарощування держборгу.

При цьому, за його словами, макроекономічні показники України завищувалися на тлі тотальної корупції.

В МВФ днями заявляли, що були вражені рішучістю нового керівництва України, його почуттям відповідальності та налаштованістю на проведення економічних реформ і забезпечення прозорості.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв раніше, що його уряд виконає всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання позики – за його словами, «з тієї простої причини, що в нас немає іншого вибору». Уряд України оцінює бажаний обсяг програми фінансової допомоги від МВФ щонайменше в 15 мільярдів доларів.

Європейський союз і США заявляли, що підтримають багатосторонню програму допомоги Україні з участю низки країн і їхніх об’єднань, а також міжнародних фінансових інституцій, у першу чергу МВФ.
XS
SM
MD
LG