Доступність посилання

ТОП новини

Виступ Януковича збудований на брехні – Польща


Дональд Туск, архівне фото
Дональд Туск, архівне фото
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив сьогодні, що має негативне враження від нової прес-конференції колишнього президента України Віктора Януковича, який виступив у російському Ростові-на-Дону.

На думку Туска, виступ Януковича був збудований на брехні. «Міжнародна спільнота не може схвалити спроби поділу України. Сподіваюся, світ буде солідарний… Не може бути згоди на дії, які де-факто мають знищити незалежність України», – заявив голова уряду Польщі.

Туск вважає, що інтерпретування Януковичем подій в Україні асоціюється з «найгіршими часами». Голова польського уряду наголосив: «Чим частіше Янукович говорить такі слова як «фашисти» на адресу нової української влади, тим частіше виникає враження, що це стосується його самого».

Дональд Туск повідомив, що впровадження санкцій проти Росії ймовірне після наступного понеділка.

Він також додав: «На підставі того, що ми спостерігаємо у Криму та в Москві, виникає враження, що продовжується певний етап запланованого Росією. Як на мене, ситуація ще ніколи не була настільки серйозною, як на даний момент. Кожен наступний день може принести зростання напруженості. Сподіваюся, що метод «крок за кроком», який застосовує Росія, щоб ослабити Україну, не приспить увагу світу. Мусимо постійно підтримувати Україну».

Водночас Туск висловив сумнів у тому, що угода про асоціацію ЄС з Україною буде підписана ще до 21 березня, тобто перед самітом ЄС у Брюсселі. На його думку, політичну частину угоди підпишуть після європейської зустрічі у верхах. Проте, сподівається Туск, це станеться ще в березні.
XS
SM
MD
LG