Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов закликав донеччан до стриманості і виступив за цілісність України


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Бізнесмен Рінат Ахметов закликав жителів Донеччини зберігати спокій, не піддаватися емоціям і припинити з’ясовувати стосунки між собою на вулицях і майданах.

«У нашому місті вчора сталася трагедія. Люди різних політичних поглядів не змогли утримати агресію. У результаті десятки постраждалих, загинув юнак, Дмитро Чернявський. Мої глибокі співчуття його рідним і близьким. Жодна політика не виправдовує жертв. І те, що сталося, є неприпустимим», – цитує заяву Ахметова його компанія СКМ.

«Донбас завжди був діловим і відповідальним регіоном. Це край важкої небезпечної праці, де живуть і працюють сильні роботящі й мужні люди. Ми вміємо діяти не на емоціях. Ми вміємо бути стриманими і терпимими один до одного. Ми вміємо поважати різні погляди. Необхідно припинити з’ясовувати стосунки між собою на вулицях і майданах – це забирає життя і приносить страждання», – каже Ахметов.

Він також виступив за цілісність України. «Ми – єдина родина Донбасу і повинні нею залишитися – єдиною сім’єю Донбасу в єдиній, цілісній Україні», – йдеться в заяві.

Вчора внаслідок сутичок між проросійськими і проукраїнськими проетсутвадльниками в Донецьку загинула одна людина, ще четверо перебувають у лікарнях, одна людина – в тяжкому стані.

Сутички сталися вчора під час мітингу за єдність України – проросійські активісти спробували завадити проведенню мирної акції на головній площі міста. Вони закидували донеччан яйцями і петардами. Кількасот озброєних ножами і арматурою молодиків після завершення мітингу пройшли крізь лаву міліціонерів і напали на людей.
XS
SM
MD
LG