Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомляє про затримання нового військового шпигуна з Росії


Служба безпеки України повідомила, що в п’ятницю біля тимчасового пункту пропуску «Чонгар» на адміністративній межі з Кримом затримали громадянина Росії, який виявився російським військовим розвідником.

За повідомленням, затриманий їхав у Крим у чорній формі спецпризначенця без розпізнавальних знаків. Під час особистого догляду в нього виявили автомат АКС-74 із 5 магазинами, спорядженими бойовими набоями. При собі іноземець мав кілька посвідчень на різні прізвища.

Служба безпеки України здобула документ, який підтверджує, що затриманий є співробітником Головного розвідувального управління (військової розвідки) Збройних сил Росії. Встановлено, що громадянин Росії виконував шпигунсько-диверсійні завдання на території Херсонської області, мовиться в повідомленні.

Управління СБУ в Херсонській області здійснює невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення спільників порушника.

А документи в цій справі скеровані до Європейського суду з прав людини для долучення до доказової бази заяви № 20958/14 «Україна проти Росії» від 13 березня, наголосили у прес-центрі СБУ.

Служба безпеки додала, що приділятиме особливу увагу, щоб усі факти незаконної, небезпечної діяльності, яка грубо порушує Конвенцію про захист прав людини та основоположних свобод, доводились до відома Європейського суду з прав людини та Ради безпеки ООН.

Раніше в СБУ вже кілька разів повідомляли про затримання військових розвідників із російського ГРУ чи й цілих розвідувальних груп, які причетні до провокацій і спроб диверсійної діяльності в Україні.

Учора Україна подала на Росію скаргу до Європейського суду з прав людини, заявляючи, що її дії порушують Конвенцію про права людини.
XS
SM
MD
LG