Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО знову наголошують на підтримці цілісності України


Союзники в НАТО повторюють повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і принципу непорушності її міжнародно визнаних кордонів, заявила сьогодні Північноатлантична рада, головний керівний орган союзу НАТО.

Північноатлантичний союз знову закликав Росію дотриматися її міжнародних зобов’язань, повернутися на шлях діалогу і пошуку мирного, політичного вирішення, зокрема шляхом прямого діалогу з урядом України.

У НАТО також закликали Росію не йти на кроки до анексії Криму, що було б ясним порушенням Статуту ООН, наголошено в заяві.

Країни-члени НАТО знову підтвердили, що вважають так званий референдум у Криму незаконним і нелегітимним, і заявили, що він порушив Конституцію України і міжнародне право, тож його результати не будуть визнані. До того ж, мовиться у заяві, цей захід відбувся з великим числом порушень і відтак не прийнятний.

У НАТО закликали Росію піти на деескалацію становища, зокрема, припинивши будь-яку воєнну діяльність проти України.

Так званий референдум підриває зусилля з метою знайти політичне вирішення кризи в України, наголошено у заяві.

Сьогодні у штабі Північноатлантичного союзу побував виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця. Він, зокрема, повідомив, що України проситиме в НАТО матеріальної і технічної підтримки своїх Збройних сил, щоб вони могли протистояти російській армії у разі можливої агресії.
XS
SM
MD
LG