Доступність посилання

ТОП новини

Путін підписав указ про «визнання Криму за незалежну державу»


Президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання Криму за «суверенну і незалежну державу», повідомляють російські агентства з посиланням на прес-службу Кремля.

Як мовиться в указі, Путін визнає таким чином самопроголошену «Республіку Крим», у якій місто Севастополь має особливий статус.

Указ набуває чинності з дня підписання, мовиться в повідомленні.

У вівторок, як уже оголосили в Москві раніше, Путін виступить у парламенті своєї країни з нагоди звернення Криму про вступ до складу Росії.

Сьогодні розпущена Верховна рада Криму проголосила півострів «самостійною державою» і при цьому звернулася до Росії з проханням про вступ, таким чином відразу відмовляючись від «незалежності». Рішення ухвалили за результатами проведеного вчора «референдуму», на якому, як стверджує фактична кримська влада, за це проголосували майже 97 відсотків його учасників.

Усі ці кроки не визнав ніхто, крім Росії; провідні країни світу і їхні об’єднання різко засудили їх. Європейський союз і Сполучені Штати Америки наклали сьогодні персональні санкції на кількох російських діячів, а також на кількох громадян України, яких визнали причетними до створення кризи навколо Криму. При цьому вони попередили, що готові розширювати ці списки, а також іти й на подальші санкції проти Росії, зокрема, й економічні, якщо вона не відступить у питанні Криму.
XS
SM
MD
LG