Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові офіційно попереджають російських, що вдадуться до зброї


Командування Збройних сил України повідомило командування військових Росії про наказ, за яким українські військові в окупованому Росією Криму відтепер мають дозвіл застосовувати зброю, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Як мовиться в повідомленні, начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Михайло Куцин у телефонній розмові з начальником Генштабу Збройних сил Росії, першим заступником міністра оборони Росії генералом армії Валерієм Герасимовим наголосив: сьогоднішні події в Сімферополі, внаслідок яких загинув український військовослужбовець та ще двоє були важко поранені, відбулися за підтримки та з безпосередньою участю російських військових, що дає підстави покласти відповідальність за цю трагедію на Збройні сили Росії.

Український воєначальник закликав російського негайно припинити блокування військових частин України у Криму, відвести російських військовослужбовців від українських військових частин та повернути їх до місць постійної дислокації, мовиться в повідомленні.

Генерал-лейтенант Михайло Куцин наголосив, що ситуація, яка склалася на теперішній час на Кримському півострові, потребує негайного вирішення, і в першу чергу на рівні політичного керівництва обох країн. Він запропонував російському колезі ініціювати невідкладне створення комісії на рівні оборонних відомств України та Росії, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту, уникнути кровопролиття та стабілізувати становище в Автономній республіці Крим, повідомило Міністерство оборони України.

Раніше сьогодні Міноборони повідомляло, що дозволяє військовим у Криму вдаватися до зброї після загибелі українського військовослужбовця в перебігу штурму української військової частини в Сімферополі нападниками, які були вдягнені у військові однострої військовослужбовців Збройних сил Росії.
XS
SM
MD
LG