Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО засуджує анексію Криму Росією


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен засудив оголошення президента Росії Володимира Путіна про нові закони, що мають включити український Крим до складу Росії.

За його словами, Росія зневажила всі заклики повернутися до норм міжнародного права і продовжує йти небезпечним шляхом, далі порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України і грубо порушуючи свої міжнародні зобов’язання.

Не може бути виправдання такому курсові, який тільки поглиблює міжнародну ізоляцію Росії. Анексія Криму незаконна й нелегітимна, і союзники в НАТО не визнають її, мовиться в заяві керівника Північноатлантичного союзу.

18 березня в Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України. Ціла низка держав світу і міждержавних об’єднань відкинула цей крок як такий, що цілковито суперечить міжнародному праву. США і Європейський союз оголосили, що готують проти Росії нові санкції.
XS
SM
MD
LG